Regio Waterland

Marken is onderdeel van Waterland, een weids groen landschap ten noorden van Amsterdam met vele historische plaatsen waar van alles te doen is. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen genieten van de cultuurhistorie. Het drassige landschap biedt een thuis voor vele water- en riet- en weidevogels. Voor meer informatie over routes, uitgaan of overnachten: www.onswaterland.nl of www.vvv-waterland.nl. Op de evenementenkalender kunt u per dag zien wat er allemaal te doen is in Waterland.

Sinds 1975 behoord een groot gedeelte van Waterland tot het Nationaal Landschap Laag Holland. Meer informatie over het landschap vindt u op www.laagholland.nl en de activiteiten en ander aanbod vindt u op www.laagholland.com.

Kijk voor fiets, vaar, wandel of skeelerroutes in Waterland op: www.landschapwaterland.nl

 


 

Zeilen

Vanuit diverse havenplaatsen varen traditionele schepen over het Markermeer en IJsselmeer voor een prachtige zeiltocht naar bijzondere plaatsen. Zelf de handen uit de mouwen steken bij het hijsen van de zeilen, lekker uitwaaien op het dek of vanaf het schip in het water springen, uw uitje kan flexibel ingevuld worden. Waarbij een rondwandeling met de gidsen van Rond Marken uitstekend in het programma past.

E. info@zeilvlootmonnickendam.nl I. www.zeilvlootmonnickendam.nl

Vaak maken charterschepen gebruik van de gidsen van Rondmarken in hun programma zoals: www.schuttevear.info www.vooronder.com www.bootsmannen.nl www.zeilendpartyschip.nl www.vfczeilcharters.nl

 


 

Toeristische veerdienst

Rederij Veerman onderhoud een toeristische veerdienst tussen Volendam en Marken.

Marken Express
T. 0299 363 331
E. info@marken-express.nl I. www.markenexpress.nl