Typisch Marken

Een rondleiding kan uitgebreid worden met een aantal leuke en smakelijke activiteiten met een Marker accent.

About us

Marker Koffietafel

Marker Koffietafel

Start de dag op Marken met koffie of thee en een stuk heerlijke Marker taart. Het verhaal van de Marker taart krijgt u er gratis bij.

6,00 euro per persoon (incl. btw).

Haring met Korenwijn

Haring met Korenwijn

Verse haring met of zonder uitjes en zuur. Geserveerd met een glaasje korenwijn bij dat prima past bij de romige, zilte en malse smaak van een Hollandse nieuwe.

6,00 euro per persoon (incl. btw).

Bezoek aan het Marker Museum

Traditioneel Visroken

Traditioneel Visroken

Van oorsprong zijn de Markers echte visserlieden en dat proef je. De in de ton gerookte zalm en forel gaan vergezeld met brood en een Marker likeurtje. Het is tegen een meerprijs (dagprijs) ook mogelijk om paling te roken.

Interesse? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Marker Museum

De rondleiding eindigt bij het Marker Museum waar een jaarlijkse wisselende tentoonstelling te bewonderen is met altijd vele variaties Marker klederdracht.

3,00 euro per persoon (incl. btw) geopend van april tot en met oktober.

Klompenmakerij Marken

Klompenmakerij Marken

Hier ziet u het proces van het maken van verschillende klompen die vroeger onlosmakelijk onderdeel van het Marker leven waren. Tevens is het mogelijk om een foto te maken in een vereenvoudigde versie van de Marker klederdracht.

Toegang tot de klompenmakerij is gratis. Een foto maken is 8,00 euro per persoon met een maximum van 10 personen (incl. btw).